In Zaandam in de wijk Westerwatering staat Compaen VMBO. De school is gehuisvest in een modern en ruim opgezet gebouw met goed uitgeruste praktijklokalen en een sporthal.

In de afgelopen tijd is de school ingrijpend verbouwd en veranderd in een aantrekkelijke, lichte en vrolijke leeromgeving waar modern onderwijs kan worden gegeven. De onderbouw en de bovenbouw hebben ieder een eigen deel van het gebouw. Er zijn prachtige leerpleinen gecreëerd en alle lokalen zijn voorzien van smartboards (elektronische schoolborden). 

Compaen is een openbare school. Dit houdt in, dat de school open staat voor elke leerling ongeacht herkomst of levensbeschouwing. Leerlingen afkomstig uit verschillende milieus en culturen, gaan respectvol met elkaar en met de achtergronden en overtuigingen van elkaar om.

In de schoolgids 2014-2015 zijn de onderwerpen bijeengebracht, die voor ouders en leerlingen het meest van belang zijn. Voor aanvullende en extra informatie kunt u terecht op deze website.
De schoolgids kunt u hier downloaden. 

___________________________________________________________________________________________

ACTUEEL
_________________________________________________________________________________

Flashmob Crashmob

De Fietsersbond benadrukt elk najaar het belang van goede fietsverlichting.

Vorig jaar heeft de landelijke Fietsersbond een flashmob gemaakt. De eerste crashmob ooit! Met medewerking va

Lees meer...
Naschoolse activiteiten

Sportservice Zaanstad i.s.m. de gemeente Zaanstad organiseert vanaf oktober diverse sportactiviteiten na schooltijd. Van Kickboksen tot dans, van voetbal tot yoga. Voor ieder wat wils.

De activiteiten zijn vanaf 12 jaar en zijn geheel gratis. Klik

Lees meer...
Keuzegids De Overstap

De leerlingen van groep 8 van alle basisscholen in de Zaanstreek hebben de keuzegids “De Overstap” ontvangen.

Ouders kunnen hierin informatie vinden over de verschillende onderwijsvormen en alle scholen voor voortgezet onderwijs in de Zaan

Lees meer...

 Nieuwsarchief