Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Wiskundedocente Sanne Deckwitz in de prijzen9-10-2015

Onze wiskundedocente Sanne Deckwitz, genomineerd voor de onderwijs-Toptalentprijs, ontvangt hier haar oorkonde. Nadat zij op de HvA al de eerste prijs had gewonnen met haar scriptie en lessenserie: ‘de geschiedenis van de wiskunde’ was ze nu ook voor deze prestigieuze prijs genomineerd. Hoewel ze deze prijs niet gewonnen heeft zijn we natuurlijk wel ongelooflijk trots op haar. Goed gedaan Sanne!
BRC

Excursie Duits naar Aken voor leerlingen 5havo en 6atheneum8-10-2015

De sectie Duits organiseert op vrijdag 9 oktober a.s. een dagtocht naar Aken voor alle leerlingen van 5-havo en 6-atheneum met Duits als examenvak.

Doel van deze excursie is om de leerlingen in gesprekken met Duitsers hun aanstaande schoolexamen gespreksvaardigheid zo goed mogelijk te laten voorbereiden.

De leerlingen krijgen tevens een aantal leesopdrachten, omdat ze aan het eind van het schooljaar ook een centraal examen tekstbegrip doen. Daarnaast zijn er enkele cultuur verkennende opdrachten in het kader van het algemene examenonderdeel “Land und Leute”.
BRC

Diploma's van het Institut Français voor BRC8-10-2015

Afgelopen schooljaar hebben Noor, Nastazio, Jip, Sem, Marloes, Tessa, Milena en Collin gedurende 2 periodes tijdens de keuzelessen gewerkt aan de Franse taal op Europees niveau, nl het A1 niveau, van Delf Junior. In juni zijn we met elkaar naar Amsterdam gegaan om daar een mondeling examen bij het Institut Français te doen. Op school zelf waren de examens luister-, lees- en schrijfvaardigheid.

Vooral het mondeling in Amsterdam was erg spannend!

Gelukkig zijn alle 8 geslaagd met mooie resultaten. Gisteren heeft rector J. Bos de diploma's uitgereikt. Een aantal gaat verder met de keuzeles voor niveau A2.

Alle acht nogmaals: van harte gefeliciteerd!

Meer foto's van onze fortes têtes op de fotosite.
BRC

Sterren van de hemel8-10-2015

Afgelopen maandag zijn leerlingen van vijf Atheneum naar de voorstelling Sneeuwwitje in de Stadsschouwburg in Amsterdam geweest. Voorafgaand aan de voorstelling kregen de leerlingen een workshop waarbij ze de sterren van de hemel speelden.  Dit is een foto uit de scène "Is dat een vrouw?" Jur speelt de vrouw.

Meer foto's van onze sterren op de fotosite.
BRC

Roosters en monitoren voortaan links op het hoofdmenu6-10-2015

Hoewel de roosters afgeschermd leken, waren ze via Google, of voor wie de link kende, gewoon publiek. Hier kwamen klachten over van ouders. Als oplossing is gekozen om de namen van onze leerlingen door nummers te vervangen.

Ouders hoeven dan slechts het leerlingnummer  van hun kind te onthouden om het rooster in te zien.

Voor personeel is het nu wat lastiger, want die moeten eerst naam aan nummer kunnen koppelen. In een mail krijgen alle personeelsleden de benodigde Excellijst. Deze lijst is voortaan ook terug te vinden op het afgesloten personeelsdeel van de website bij 'gedeelde informatie'.

Veel sterkte ermee!
BRC

Terugblik en, op naar de finale6-10-2015

In het krantje van deze week blikken we terug op de afgelopen weken en kijken we al vooruit naar de finales op 14 oktober. Lees het hier!

 

Zorg dat je woensdag de ontknoping niet mist; welke herenteams plaatsen zich voor de finale? Daar kan geen kermis tegen op!

 

Tot in het veld en op de tribune! Jesper van der Putte en Teun Ostendorf
Alle leerlingen

Doe mee met Alice, de jaarlijkse BRC-theatervoorstelling5-10-2015

In samenwerking met Theaterschool Theatermijn maken wij een splinternieuwe voorstelling: Alice.

In onze voorstelling gaat Alice niet naar Wonderland…. Maar komt Wonderland naar Alice toe. Met alle gekke, grappige, rare, enge, vrolijke personages en situaties maken we een bizarre maar vrolijke voorstelling. Meer lezen...

Eerste kennismaking:

vrijdag 9 oktober (en daarna elke vrijdag) t/m de voorstelling in februari 2016 van 15.30 tot 18.00 uur in de aula/gymzaal van de Onderbouw

Inschrijven door hier te klikken.

 
Ouders examenklassen

Informatieavond afgelopen dinsdag 29 september1-10-2015

Dinsdag 29 september was een druk bezette informatieavond voor de ouderavond van de examenklassen. Deze hoge opkomst zien we graag, omdat het BRC de samenwerking met ouders/ verzorgers zeer belangrijk vindt. In het menu 'ouders -> brieven en gepubliceerde informatie' vindt u de met geactualiseerde presentatie van het eerste deel van de informatieavond.  

  • Laatste nieuws: de rekentoets telt toch niet mee bij de kernvakken in 2016; deze informatie was nog niet bekend bij de mentoren ten tijde van de ouderavond!

  • De rekentoets wordt drie keer in het examenjaar afgenomen (indien nodig): in januari, maart en mei

  • De eerste SE-periode is van 2 t/m 6 november

In dit deel van de website staat alles wat aan ouders is medegedeeld. Via een handig filtersysteem vindt u makkelijk terug wat u kwijt was.
Eindexamenklassen

Indeling voor de schoolexamens periode 130-9-2015
De indeling van de schoolexamens voor 5havo en 6atheneum voor november (periode 1) is bekend.
 
Klik hier om het aangepaste overzicht te bekijken.
 
Mondeling Duits 5havo
Mondeling Duits 6atheneumNieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl