Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Excursie 6atheneum met biologie naar It’s Lab19-9-2014

Voor het vak Biologie gaan de leerlingen van 6-vwo op donderdag 25 september naar de Universiteit van Amsterdam voor een bezoek aan het ITS lab met als thema 'Goochelen met genen'. Deze activiteit is van 09.30 – 16.00 uur in het Science Park, Science Park 904, 1098 XG Amsterdam. Het programma start met een college van Prof. dr. Michel Haring
BRC

Het BRC Zaalvoetbal18-9-2014

Na een heet middagje in de zaal hebben de Power Rangers 4.0, SuperTeam 9001, Teamnaam en Balr's zich geplaatst voor de Champions League. Team-O, Peter Teamoffeef, Allstar Docs en FC Killerz gaan tegen elkaar strijden in de Europa League. Wie de winnaar wordt in de Champions League en welk team de Europa League wint, wordt de komende twee weken duidelijk. Dat wil je natuurlijk niet missen!

Ook bij de dames is de eerste beslissing gevallen. De meiden van Too Risky 2.0 hebben na een zwaar bevochten overwinning op The Warriors een plekje in de finale veilig gesteld. De ietwat defensieve, maar erg dappere Warriors spelen de troostfinale om de 3e plaats.

Natuurlijk kun je nog het laatste krantje lezen. Klik dan hier. Tot volgende week!
BRC

Doe mee aan het BRC-theater16-9-2014

Voor alle leerlingen die willen meedoen met de jaarlijkse theatervoorstelling:

  • Eerste kennismaking en auditie vrijdag 26 september (en daarna elke vrijdag)
  • Van 15.30 tot 18.00 uur
  • In de aula van de Onderbouw
  • Inschrijven: via de website (hier klikken)

Meer informatie vind je hier.
BRC

Foto's12-9-2014
Van de Romereis zijn nog een paar heel mooie foto's binnengekomen. Om deze Romefoto's te kunnen zien moet je natuurlijk naar schooljaar 2013-2014 kijken op de fotosite. Veel meer foto's staan in andere mappen op onze BRC-fotosite.BRC

BRC en Zwanenmeer12-9-2014

In het kader van het vak CKV organiseren we dit schooljaar voor de leerlingen van 5-atheneum een bezoek aan het theater. De leerlingen hebben daarbij een keuze uit drie voorstellingen. De eerste voorstelling is op vrijdag 19 september a.s., Het Zwanenmeer door het Nationaal Ballet.

Van Dantzig liet zich voor zijn versie van Het Zwanenmeer (1988) vooral inspireren door Tsjaikovski; door zijn muziek, maar ook door zijn brieven en dagboeken. De choreograaf legde een link tussen het leven van de componist en dat van de prins uit het verhaal, die geacht wordt een bruid te vinden en daarin faalt. Terwijl in het paleis de festiviteiten rond zijn achttiende verjaardag plaatsvinden, wordt deze Siegfried heen en weer geslingerd tussen goed en kwaad, gesymboliseerd door de Witte Zwaan Odette en haar evenbeeld in het zwart, Odile. Deze dubbelrol vormt voor ballerina’s wereldwijd een grote uitdaging.

Voorafgaand aan de voorstelling nemen de leerlingen deel aan een workshop en krijgen zij een rondleiding door het theater. Tussen de workshop en de voorstelling in gaan we rond 18.00 uur met elkaar een hapje eten in een pizzeria. De voorstelling begint om 20.15 uur. We vertrekken op 19 september om 13.30 uur met de bus vanaf school. De verwachting is dat we rond 24.00 uur weer terug zijn bij school.
BRC

BRC en wiskundetoernooi12-9-2014

Vrijdag 26 september gaat het BRC weer meedoen aan het KUN wiskundetoernooi in Nijmegen. De 6 VWO wiskunde D leerlingen: Tom van Horn, Lynn Mes, Melanie Berends, Mike Lansu en Melle Gelok gaan een poging doen om het stedelijk gymnasium uit Nijmegen eindelijk van de troon te stoten. Dit jaar wordt het Wiskundetoernooi voor de 23ste keer georganiseerd. Op vrijdag 26 september zullen 100 teams zich buigen over de verschillende wiskundeopgaven.

Het programma van het Wiskundetoernooi zal net als andere jaren in ieder geval bestaan uit de volgende vaste onderdelen:In de ochtend zal de Estafette plaatsvinden. Tijdens de Estafette moeten de leerlingen zo snel mogelijk opgaven maken waarmee zij punten kunnen verdienen. Aan het begin van de middag wordt er voor lunch gezorgd. Tevens worden er verschillende, leuke activiteiten georganiseerd. Ook zal er informatie zijn over hoe het is om in Nijmegen te studeren. Vervolgens begint de middagwedstrijd genaamd Sum of Us, hierin staat een maatschappelijk relevant thema centraal, dit jaar zal dit 3D-printen zijn. Tijdens de Sum of Us moeten de leerlingen verschillende opdrachten maken om daarmee zo veel mogelijk punten te verdienen.
4-havo en 5-atheneum

Inschrijven reizen23-8-2014
De inschrijving voor de reizen is geopend. Hier kun je schoolreizengids bekijken en het inschrijvingsformulier invullen. Lees alles goed door. Veel succes!BRC

In de herhaling; gratis Office 2013 voor leerlingen24-6-2014
Iedere leerling binnen de OVO-Zaanstad organisatie heeft een school e-mail adres.  Dit is het leerlingnummer@vozaanstad.nl (bijvoorbeeld 9412345@vozaanstad.nl). Sinds kort heeft Microsoft het Student Advantage ingesteld. Dit houdt in dat leerlingen (niet het personeel!) gratis Microsoft Office 2013 Professional kunnen downloaden op 5 devices (Pc of tablet). Dit gaat zo: ga met een webbrowser (Internet Explorer of Firefox of Google Chrome etc.) naar http://365.vozaanstad.nl. Log in met leerling nummer en je wachtwoord.
Lees meer....
 
De meest gestelde vragen kun je hier lezen.Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl