Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Prachtig resultaat BRC3-7-2015
Havo 92% geslaagden, atheneum iets meer dan 93% geslaagden. Prima resultaat waar het BRC apetrots op is!BRC

Digitale veranderingen3-7-2015

Volgend schooljaar komt er meer functionaliteit beschikbaar in Office 365 (365.vozaanstad.nl). Office 365 is een website waar bestanden gemaakt, opgeslagen en gedeeld kunnen worden. Docenten kunnen eenvoudig bestanden delen met elkaar of met leerlingen in het SharePointgedeelte van Office 365.

Leerlingen krijgen binnen 365.vozaanstad.nl een OneDrive ter grootte van 1 TB tot hun beschikking (binnenkort zal deze limiet zelfs helemaal verdwijnen). De huidige homemap U: op de lesserver wordt volgend schooljaar 'read-only' aangeboden en leerlingen kunnen dan zelf de content kopiëren naar hun OneDrive (hoe dat werkt is terug te vinden in de helpdesk van 365.vozaanstad.nl).

Wat leerlingen en docenten als eerste moeten weten is hoe in te loggen in 365.vozaanstad.nl. Dit doe je door in internet-explorer naar 365.vozaanstad.nl te navigeren en je leerlingnummer of docentenafkorting in te vullen met het daarbij behorende wachtwoord.

In week nul zullen alle leerlingwachtwoorden gereset worden. Dit is in verband met het feit dat Magister, de website  en office365  voor leerlingen één inlog en wachtwoord krijgen. Deze wachtwoorden zullen we aanleveren aan de administraties in week nul en deze kunnen dan bijvoorbeeld tijdens het uitdelen van boeken aan leerlingen uitgedeeld worden. (Dit kon niet eerder in verband met activeren in Magister van nieuwe leerlingen per 1 Augustus.)

 
BRC

BRC-TV1-7-2015

Een productie van BRC-TV. Onderbouwfeest juli 2015 met thema: White Party met neon accenten.

Klik hier om het te bekijken!
BRC

Eindelijk, de Rome-foto's!30-6-2015
Het heeft even geduurd, maar nu zijn ze er toch; de foto's van de Romereis. We vermoeden dat dhr. Steen het fotorolletje kwijt was, maar zoals je hier kunt zien, ze zijn er! BRC

Veel activiteiten29-6-2015
De eerste klassen gingen naar Spaarnwoude om allerlei leuke dingen te doen. De tweede klassen naar Walibi. De derde klassen gingen met hun mentor een eigen programma af, van bowlen tot paintball.
 
Op de foto zien we dat de beste stuurlui zowel in de boot zitten als aan de wal staan.BRC

Winnaar fotowedstrijd Berlijnreis24-6-2015
Het is alweer even geleden dat de inzendingen binnenkwamen, maar nu is er dan eindelijk een winnaar gekozen van de fotowedstrijd van de Berlijnreis! Uit het juryrapport: "Yasmijn Wakker en Lisanne Britton zijn origineel, grappig en hebben oog voor compositie. We verwachten in de toekomst nog veel van hen te zien." Yasmijn en Lisanne, de begeleiders van de Berlijnreis wensen jullie veel plezier met jullie prijs!BRC

Update Windows 10 voor laptops van digitale klassen18-6-2015

WINDOWS 10

Vanaf 29 juli is de gratis upgrade naar Windows 10 beschikbaar en zouden jullie die op je laptop kunnen uitvoeren. We willen jullie echter adviseren om deze update nog NIET toe te passen.

Bij iedere nieuwe versie van Windows, zijn er problemen te verwachten die door Microsoft dan weer worden opgelost met een servicepack. Het is daarom beter om de nieuwe Windows versie pas in te voeren na servicepack 1, want dan pas zijn de meeste fouten eruit. Nog even geduld dus!

 
BRC

Junior examen Frans11-6-2015

Afgelopen zaterdag stonden Jip, Sem, Marloes, Tessa, Noor, Nastazio, Collin, Milena en docente Annemarie Brakenhoff héél erg vroeg op (voor weekendbegrippen) om met de trein van 08.15 naar Amsterdam te gaan. Niet om gezellig een vroeg terrasje te pakken met het mooie weer, maar....om Delf Junior Examen niveau A1 te gaan doen op het Institut Français op de Vijzelgracht in Amsterdam. Uit heel wat scholen uit het land kwamen er leerlingen examen doen. In de trein hadden we nog wat geoefend en ook op de gang in het Institut konden we nog wat gesprekjes en zinnen oefenen, maar toen was het toch echt zover....Noor beet de spits af om even over half tien. Met een aantal andere leerlingen van andere scholen werd ze naar binnen geroepen om voor te bereiden. Je moest jezelf voorstellen in het Frans, verschillende vragen kunnen stellen aan de examinatoren en een rollenspel spelen. Na het voorbereiden was het dus zover en moest iedereen zich bij twee examinatoren (best eng dus!!) bewijzen. Nadat iedereen geweest was, Jip als laatste, hebben we met elkaar nog iets gedronken om even na te praten. Het was best spannend allemaal! Het andere gedeelte van het examen was afgelopen woensdag al op school. En nu.....is het afwachten en duimen! Mw. Brakenhoff is in elk geval heel erg trots op jullie allemaal! Ze gaat ervan uit dat op deze plek binnenkort acht trotse Delf Junior A1 bezitters staan.
BRC

Foto's Londenreis9-6-2015
Het heeft even geduurd, maar op de BRC-fotosite zijn nu ook de foto's van de Londenreis te zien.BRC

Vakantieregeling schooljaar 2015-201616-4-2015
De vakantieregeling voor het schooljaar 2015-2016 is bekend. Deze vindt u door hier te klikken.Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl