Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Maatschappelijke stage24-4-2014

Op 3 en 4 mei wordt op het Hembrugterrein een nieuw evenement gehouden, ‘De geheimen van Hembrug’. Er zijn veel vrijwilligers nodig om dit evenement een succes te maken. Ben jij nog niet klaar met je maatschappelijke stage en lijkt dit je leuk?

Lees de bijlage en meld je aan! Wessel Groot uit BH3a kan je hier ook meer over vertellen.
BRC

Inschrijven in Studielink: uiterlijk 1 mei!23-4-2014

 

Wie zich nog niet heeft ingeschreven voor een vervolgopleiding, kan dit doen tot uiterlijk 1 mei via Studielink. Na die datum is toelating tot een opleiding niet gegarandeerd!
4havo en 5atheneum

Profielwerkstukkenmarkt was een succes22-4-2014

De voorbereiding van de profielwerkstukken voor het volgend jaar is alweer begonnen.

 

Vanaf dinsdag tot uiterlijk 8 juni moeten leerlingen zich inschrijven op deze site. Daar vullen ze in welke werkstukken ze hebben bezocht, voor welk vak ze een profielwerkstuk willen maken en eventueel de hoofdvraag en hypothese die ze hebben bedacht. Deze start telt al mee voor de latere beoordeling.
4atheneum

Foam, donderdag 15 mei19-4-2014

In het kader van het vak CKV brengen alle leerlingen van 4atheneum een bezoek aan het fotografiemuseum (FOAM) in Amsterdam. Dit museumbezoek is een van de vier culturele activiteiten die de leerling bij het vak ckv meemaakt. Er is gekozen voor een bezoek aan het Foam om de leerlingen de kans te geven zich in de les verder te verdiepen in de behandelde onderwerpen.

De leerlingen krijgen in Amsterdam vanaf het Centraal Station tot aan het museum een foto-opdracht. Vervolgens krijgen zij in het museum een rondleiding en een workshop. De opgedane kennis zullen we op school weer toepassen in de periodeopdracht. Voor de leerlingen van Ba4b is het bezoek op donderdag 15 mei a.s. gepland. Vertrek om 11.00 uur vanaf station Krommenie-Assendelft. De verwachting is dat ze rond 16.00 uur weer terug zijn op school.
BRC

Veel nieuwe foto's10-4-2014
Op de fotosite van ons BRC zijn weer nieuwe foto's te zien. Bijvoorbeeld van de Ieperreis van 4atheneum, maar ook van andere excursies in de activiteitenweek. En nu ook van de Ardennenreis met meer dan 260 foto's! Ga maar eens kijken!Examenleerlingen

Over de examens8-4-2014

Het Centraal Examen (CE) staat voor de deur.

Na de herkansingen zijn er geen facultatieve lessen. Tot aan de meivakantie hebben de leerlingen van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 april verplicht les volgens het rooster. Tijdens de lessen worden de leerlingen verder begeleid, voorbereid en getraind op het maken van de schriftelijke examens in mei en worden de puntjes op de i gezet.

De inhoud van deze lessen zal uit verschillende onderdelen bestaan:

  • Bespreken van de in de activiteitenweek gemaakte oefenexamens.
  • Bespreking van de valkuilen in de in de activiteitenweek gemaakte examens.
  • Tips voor het maken van de examens die komen gaan.
  • Bespreken van zaken die door leerlingen worden/zijn aangedragen.
  • Behandelen van lastige onderwerpen.
  • Individuele aandacht voor leerlingen met vragen. Lees meerBRC

Aftermovie BRC skireis8-4-2014
Hier is ie dan, de aftermovie van Cor Woudt en Tim Dekker. Ze hebben een impressie op Youtube gezet. Zij schreven: "Wij hebben erg genoten, hopelijk jullie ook. Konden we nog maar een weekje gaan..."BRC

Ardennenfilm met de helmcam7-4-2014
Er is een tweede filmpje gemaakt, nu met een helmcam. Het is alsof we er zelf bij zijn. Geniet mee, fiets met duizelingwekkende vaart over de kasseien en klim mee tot grote hoogten. Dit filmisch verslag van de Ardennenreis mag er ook wezen. Ook kunnen we nog steeds onze helden van het BRC op hun best aan het werk zien in het vorige filmpje.BRC

Nog meer foto's Berlijnreis31-3-2014
Van de Berlijnreis is hier al een filmpje te zien. Dhr. Müller -wie anders?- heeft weer een leuk verslagje van deze geslaagde reis gemaakt.
 
Ook zijn een boel foto's al naar onze site gestuurd. Klik hier om de foto's van de Berlijnreis op ons BRC-fotoalbum te kunnen zien.BRC

Theaterschool Theatermijn nu ook in Krommenie12-3-2014

De theaterschool laat ons weten:

We zijn trots, blij, vrolijk, tevreden dat wij nu in samenwerking met het Bertrand Russell College een nieuwe locatie erbij hebben in Zaanstad om onze theaterlessen bereikbaar te maken voor iedereen.

Vanaf 21 maart beginnen wij met twee nieuwe theaterklassen in Krommenie.

Schrijf je snel in via info@theatermijn.nl

Meer weten? Lees hier ....

We
BRC

Office 2013 professional gratis voor leerlingen7-3-2014
Iedere leerling binnen de OVO-Zaanstad organisatie heeft een school e-mail adres.
Sinds kort heeft Microsoft het Student Advantage ingesteld.
Dit houdt in dat leerlingen (niet het personeel!) gratis Microsoft Office 2013 Professional kunnen downloaden op 5 devices (Pc of tablet).
Dit gaat zo:
Ga met een webbrowser (Internet Explorer of Firefox of Google Chrome etc.) naar http://365.vozaanstad.nl .
Log in met leerling nummer en je wachtwoord(het zelfde als dat wat gebruikt wordt voor de leerling inlog in Magister). Nu wordt Outlook web geopend.
Lees meer...
Vragen? Kijk eens op deze FAQ...BRC

WIJZIGING DATA TWEEDE TIJDVAK CENTRAAL SCHRIFTELIJK EXAMEN17-2-2014

In het jaarrooster staat het tweede tijdvak van het Centraal Schriftelijk Examen gepland op maandag 16 en dinsdag 17 juni a.s., dit moet echter zijn dinsdag 17 en woensdag 18 juni 2014.
Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl