Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

Groep 8

Open Huis en verdere informatie over aanmelden op het BRC21-11-2014

Voor informatie over het overstappen naar het BRC kun je veel vinden.

Bijvoorbeeld via de gids 'De overstap'. ( De gids kun je ook op deze manier bekijken.)

Een indruk van onze school kun je ook krijgen via dit filmpje.

Op onze school geven wij ook 'keuzelessen'. Door hier te klikken kan je op dit YouTube filmpje meer zien. Op deze site zelf vind je er alles over (hier klikken).

Verdere informatie:

Infoavond (voor ouders):

1 dec 2014 - 19.30 uur

11 dec 2014 - 19.30 uur

 

Open huis (voor ouders en leerlingen):

26 jan 2015 - 19.00 uur

 

Open lesmiddag (voor leerlingen):

14 jan 2015 - 13.30 uur

 
BRC

5atheneum naar Madame Bovary21-11-2014

In het kader van de literatuurlessen bij het vak Frans organiseren we dit jaar voor de leerlingen van 5-vwo een bezoek aan het theater. We gaan dinsdag 25 november a.s. naar de voorstelling “Madame Bovary” van de theatergroep Suburbia in het Zaantheater in Zaandam.

De afgelopen periode hebben we de voorstelling in de klas voorbereid. De leerlingen hebben zelf nagedacht over de thematiek en een aantal opdrachten gemaakt over het realisme in de Franse literatuur en over het boek zelf. Zij hebben tevens één van de verfilmingen van de roman van Gustave Flaubert gezien. Het lijkt ons dan ook erg leuk om te zien wat de toneelgroep Suburbia er van heeft gemaakt.
BRC

Voor keuzelessen naar Zaanse Schans21-11-2014

Voor het keuzevak ‘Ontmoetingen in de Zaanstreek’ willen wij op dinsdag 25 november a.s. een bezoek brengen aan het Zaans Museum en de Zaanse Schans. De leerlingen worden in de lessen op dit bezoek voorbereid en de opdrachten die zij tijdens dit bezoek maken, worden verwerkt in de eindopdracht, bestaande uit het inrichten van een eigen virtueel museum over de relatie van de leerling met de Zaanstreek.

We vertrekken om ca. 14.00 uur met de fiets vanaf school. Naar verwachting zijn wij om ongeveer 16.30 uur weer terug op school. Dit betekent dat wij voor deze excursie uitgaan van twee lesuren. Vanzelfsprekend komt daardoor het lesuur op dinsdag 2 december voor de leerlingen te vervallen.
BRC

Sinterklaas bestaat echt!21-11-2014

Op vrijdag 5 december a.s. werken we met een verkort lesrooster. In de ochtenduren kan men een bezoek van Sinterklaas verwachten. Er wordt rekening gehouden met de geplande toetsen op deze dag. Van 12.50 tot 13.15 uur is er lunchpauze, daarna Sinterklaasviering tot 14.45 uur.
Examenklassen

Ioniserend stralen practicum21-11-2014

Maandag 8 december a.s. gaan de leerlingen van de examenklassen HAVO en VWO die natuurkunde hebben het Ioniserend Stralen Practicum (ISP) uitvoeren.

Het ISP geeft leerlingen de mogelijkheid om experimenten uit te voeren met radioactieve bronnen en röntgentoestellen, aansluitend bij de kern- begrippen en contexten in het voor het centraal examen verplichte subdomein Medische Beeldvorming.

Daarvoor komt de Universiteit Utrecht met een mobiel laboratoria met elk meer dan twintig experimenten. Deze experimenten worden voor een dag door een van de drie practicumleiders opgesteld in de lokalen 110 en 111 op onze school.
5atheneum en 5havo

Examen Cambridge Engels21-11-2014

Vanaf het begin van het schooljaar 2013/2014 hebben leerlingen ervoor gekozen het vak Cambridge FCE of Cambridge CAE te gaan doen. Dit vak wordt afgesloten met een officieel examen in december en wordt afgenomen in het Horizon College te Alkmaar.

De indeling van de examens is als volgt:

·         Mondelinge examens voor spreekvaardigheid op maandag 1 december

·         Het FCE schriftelijke examen voor leerlingen van H5 is op dinsdag 2 december

·         Het CAE schriftelijke examen voor leerlingen van A5 is op woensdag 3 december

Wij begeleiden de leerlingen op genoemde dagen.
vmbo-instromers

Open avond 26 januari19-11-2014

Op 26 januari, tijdens de Open Avond, is er een speciale bijeenkomst voor de instromers in 4havo

1e ronde: van 19.15 tot 19.45,

2e ronde van 20.00 tot 20.30 uur.

Meer informatie vind je in dit boekje.
Profielwerkstukken

Inleveren kladversie17-11-2014
Nog minder dan een maand heb je om je kladversie van het profielwerkstuk in te leveren. Op uiterlijk 16 december lever je een papieren versie in van je werkstuk. Van een kladversie wordt geëist dat de tekst zo goed als compleet is. Je levert dus een papieren versie in bij dhr. Van Maanen. Op de kaft staan je naam, je klas, het vak en je begeleider.
Een digitale versie stuur je in naar je begeleider. Deadline overschrijden kost punten!BRC

Klas 2 naar IJ-salon en Muziekgebouw aan 't IJ8-11-2014

In het kader van onze culturele activiteiten brengen we met alle leerlingen van de 2e klassen een bezoek aan de IJ-salon en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Op vrijdag 28 november a.s. verzamelen de leerlingen van de klassen Bh2b, Bhd2c, Bhd2e en Bac2f zich om 08.30 uur op school, waar zij om 08.45 uur met de bus vertrekken. Zij worden rond 14.00 uur weer terug verwacht op school, waarna eventuele lessen (5e en 6e uur) komen te vervallen. De leerlingen krijgen een rondleiding in het theater, doen mee aan een workshop en kunnen genieten van een concert, gespeeld door leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.
BRC

4-havo en 5-atheneum, woensdag 26 november naar Haagse Tribune8-11-2014

De secties maatschappijleer, economie en geschiedenis organiseren voor alle leerlingen van 4-havo en 5-atheneum een excursie naar ‘De Haagse Tribune’ in Den Haag. “De Haagse Tribune” is een initiatief van het Instituut voor Publiek en Politiek en is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs.

Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:

  • 10.30 / 11.00 uur - Ontvangst en introductie
  • Politieke start-stop dvd
  • Puzzel “het krachtenveld” en/of politieke assenstelsels
  • Middagpauze
  • Voorbereiden gesprek met Tweede Kamerlid
  • Bezoek Tweede Kamer en gesprek met Tweede Kamerlid
  • Rollenspel of Politieke Bingo
  • Hoe stemmen jullie?
  • 16.00 uur - Einde programmaBRC

De leerlingenraad vroeg...3-11-2014

Vanuit de leerlingenraad is de vraag gekomen om op de website een artikel te plaatsen over de e-mailadressen.  Er is verwarring onder de leerling over e-mails van docenten/leerlingen naar Magister en Schoolmail.

Welnu: leerlingen hebben van schoolwege twee e-mailmogelijkheden. Docenten zelfs drie.

1. Binnen het programma Magister. Eerst aanmelden bij Magister, in menu naar ‘ELO’ gaan en dan op ‘Berichten’ klikken. De Magistermail werkt simpel, maar kan alleen binnen BRC worden gebruikt.

2. De schoolmail leerlingnummer@vozaanstad.nl . Het makkelijkst te openen via de BRC-site. Aanmelden en dan in menu ‘leerlingen’ aanklikken en vervolgens ‘Schoolmail gebruiken’. Je komt dan in Outlook, maar er zit veel meer aan vast. Je kunt in de cloud (Onedrive) voor 1 TB opslaan, je kunt bestanden delen, je hebt alle Officeproducten online tot je beschikking. Het wachtwoord dat bij dit e-mailadres hoort, is hetzelfde als jouw wachtwoord van de BRC-site.

3. Docenten hebben verder nog e-mail met het gedateerde a.xyz@bertrand.nl.

 

 

Welke mail moet je nu gebruiken? Dat overleg je met je docent om misverstanden te voorkomen. Maar beter is gewoon allebei even te checken. Nerds lussen gewoon hun mail door, zodat ze maar op een plek hoeven te kijken.
BRC

Onderbouw Wiskunde Dag30-10-2014

Het BRC gaat woensdag 11 februari 2015 meedoen aan de Onderbouw Wiskunde Dag. De Onderbouw Wiskunde Dag is vergelijkbaar met de wiskunde Alympiade en de wiskunde B-dag voor de bovenbouw. De leerlingen werken in teams van 3 à 4 leerlingen gedurende een dag aan een 'grote' wiskundige (denk)opdracht waarin probleemoplossen centraal staat. Hier kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen.
BRC

Roosters alleen nog toegankelijk voor docenten en leerlingen28-10-2014
Vanwege bescherming van de privacy hebben we de roosters achter een wachtwoord gezet. Alleen leerlingen en docenten krijgen toegang tot de link naar roosters en monitoren.
 
Ouders kunnen natuurlijk nog altijd wel in Magister het rooster van hun kind zien.BRC

Skireis 20-27 februari 201510-10-2014

Dit jaar organiseren wij weer een skireis. Deze vindt plaats in de voorjaarsvakantie. Voor meer informatie over de skireis klik hier. Weet je al zeker dat je mee wilt met de BRC skireis van 2015? Meld je dan aan doormiddel van de aanbetaling. Dit kun je regelen door een mailtje te sturen naar: brchv@bertrand.nl met als onderwerp 'BRC skireis aanbetaling’. Vervolgens krijg je een mail terug met daarin de factuur die binnen twee weken voldaan moet worden. Let op! Als je de aanbetaling niet op tijd doet, heb je een grote kans om op de wachtlijst te komen en kun je hoogstwaarschijnlijk niet mee op de reis. Dus wil jij een plekje in de bus van de BRC skireis 2015? Dan moet je dit zo snel mogelijk regelen! 
BRC

In de herhaling; gratis Office 2013 voor leerlingen24-6-2014
Iedere leerling binnen de OVO-Zaanstad organisatie heeft een school e-mail adres.  Dit is het leerlingnummer@vozaanstad.nl (bijvoorbeeld 9412345@vozaanstad.nl). Sinds kort heeft Microsoft het Student Advantage ingesteld. Dit houdt in dat leerlingen (niet het personeel!) gratis Microsoft Office 2013 Professional kunnen downloaden op 5 devices (Pc of tablet). Dit gaat zo: ga met een webbrowser (Internet Explorer of Firefox of Google Chrome etc.) naar http://365.vozaanstad.nl. Log in met leerling nummer en je wachtwoord.
Lees meer....
 
De meest gestelde vragen kun je hier lezen.Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl