Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Roosters alleen nog toegankelijk voor docenten en leerlingen28-10-2014
Vanwege bescherming van de privacy hebben we de roosters achter een wachtwoord gezet. Alleen leerlingen en docenten krijgen toegang tot de link naar roosters en monitoren.
 
Ouders kunnen natuurlijk nog altijd wel in Magister het rooster van hun kind zien.BRC

Naar het Zaantheater met de brugklassen25-10-2014

De leerlingen van de brugklas gaan met de bus naar de voorstelling Leo en Lena van Het Nationale Toneel in het Zaantheater in Zaandam op woensdag 29 oktober 2014.

Een verhaal over twee verwende, luidruchtige pubers die alle grenzen opzoeken. Als ze voor het eerst in hun leven door hun ouders tot iets worden gedwongen, besluiten ze in opstand te komen. Los van elkaar vluchten ze de wijde wereld in op zoek naar extreme avonturen en echte liefde. Hun eerste ontmoeting zet alles op z’n kop. Een brutale en absurde komedie over de prinsen en prinsessen die wij in deze tijd van onze kinderen maken.

Aanstormend toneelschrijver Jibbe Willems maakt deze eigentijdse bewerking van Georg Büchners beroemde toneelstuk over de koningskinderen Leonce und Lena die tegen hun zin in met elkaar moeten trouwen.

 
BRC

Naar het Zaantheater met 4-havo25-10-2014

We gaan met 4 havo naar de voorstelling Metro van De Toneelmakerij in het Zaantheater in Zaandam op donderdag 30 oktober a.s. De leerlingen gaan op eigen gelegenheid naar het theater. Zij moeten daar om 19.15 uur aanwezig zijn.

Diep onder de grond in een verlaten metrostation huist de vampier Dracula met zijn knechten. Met talloze camera’s houdt hij de bovenwereld in de gaten en legt hij het doen en laten van de mensen vast. Onophoudelijk zoekt hij naar waarheid en leugen, met maar één verlangen: het leven vangen en zich voeden met écht geluk en écht verdriet. Als het meisje Eurydice op zijn beeldscherm verschijnt wordt het monster in hem wakker.

METRO is een eeuwenoude liefdesgeschiedenis opnieuw verteld in een mash-up van theater, muziek, film, gaming en social media. Een zoektocht naar wat het leven waard is.
BRC

Naar het Zaantheater met de derde klassen25-10-2014

We gaan maandag 3 november a.s. met de derde klassen naar de voorstelling Push van M.C.NU in het Zaantheater in Zaandam. Aan het eind van periode 1 hebben de leerlingen een workshop gehad over deze voorstelling, die wordt georganiseerd door theaterdocenten van het MC theater.

“PUSH” vertelt het verhaal van de zestienjarige Claireece Precious Jones die van jongs af aan wordt misbruikt door haar ouders. Precious is analfabeet. Ze belandt na vele omzwervingen in een klas op een alternatieve school waar Miss Rain haar stapje voor stapje leert lezen en schrijven. Precious schrijft Miss Rain iedere dag een brief, Miss Rain schrijft haar iedere dag terug. Hoe meer grip Precious krijgt op de taal, hoe meer grip ze krijgt op haar problemen.
BRC Lesrooster

Woensdag 5 november tot en met dinsdag 11 november verkort lesrooster24-10-2014

uur

tijd

1

 8.20 -   9.10

2

 9.10 –  10.00

3

10.00 – 10.50

pauze

10.50 – 11.10

4

11.10 – 12.00

5

12.00 – 12.50

6

12.50 – 13.40
BRC

Indeling schoolexamens oktober 201424-10-2014
Klik hier om de indeling van het SE voor H5 te bekijken en klik hier om de indeling van het SE voor A6 van 27 t/m 31 oktober a.s. te bekijken. Let op - ER ZIJN WIJZIGINGEN!!
 
De indeling voor Engels mondeling 6-vwo, klik hier.
De indeling voor Scheikunde SE 6-vwo - AANGEPASTE VERSIE, klik hier.
De indeling voor Informatica SE 5-havo, klik hier.
De indeling voor Informatica SE-5-vwo, klik hier.BRC

Indeling keuzelessen bekend22-10-2014

Zoals jullie weten starten we in periode 2 met de keuzelessen. Voor de 1e klassen zal dit op dinsdagmiddag het 5e uur plaatsvinden, voor de 2e klassen op donderdag het 5e uur en voor de 3e klassen op  maandag het 5e uur.

 De indelingen voor de keuzelessen staan nu op de site. Kijk hier maar eens.

Waar je moet zijn en wie de keuzeles geeft zijn hier ook te vinden. Let op:  De keuzeles “Hip Hop” wordt in de 2e periode gegeven in de dansschool van Dancebase, Mercuriusstraat 2B in Krommenie. Deze is voor de 2e klassen op de donderdag en voor de 3e klassen op de maandag.

“L.o. op een andere manier” en “Acteren kun je leren” voor de 1e klas en “L.o. op een andere manier” en “Theater maken” voor de 2e klas vinden alléén in de derde periode plaats op  het 5e en 6e uur. “L.o. op een andere manier” voor de derde klassen vindt alleen in periode 2 plaats op maandag het 5e en 6e uur.
Spelers voorstelling King Arthur

Repetitieschema Koning Arthur21-10-2014

Hierbij de planning van de repetities voor alle spelers die meedoen aan de voorstelling Koning Arthur.  Alle

repetities (klik hier) zijn op vrijdag van 15:30 tot ongeveer 18:00 in lokaal 110  in periode 1 en lokaal 111 in periode 2.

Als er verkortrooster is zijn de repetitietijden eerder. Er is een repetitieweekend. Een heel gezellig

weekend waarin vaak hard wordt gewerkt om van alle losse scenes een echt toneelstuk te maken.
BRC

Jeanne Rouwendaal naar finale? JA!12-10-2014
Eindexamenleerling Jeanne Rouwendaal is nog maar één ronde verwijderd van de finale van De Grote Prijs van Nederland, een muziekprijs die jaarlijks wordt uitgereikt in Paradiso (Amsterdam). Als Jeanne op de eerste plaats van de publieksstemming staat, gaat ze automatisch door naar de finale. Help jij Jeanne de publieksprijs te winnen? Stemmen kan via de website http://www.groteprijsvan.nl/deelnemer/jeanne-rouwendaal/ door te klikken op “BRENG JE STEM UIT”.
 
En zij is door naar de finale op 20 december a.s. in Paradiso!BRC

Skireis 20-27 februari 201510-10-2014

Dit jaar organiseren wij weer een skireis. Deze vindt plaats in de voorjaarsvakantie. Voor meer informatie over de skireis klik hier. Weet je al zeker dat je mee wilt met de BRC skireis van 2015? Meld je dan aan doormiddel van de aanbetaling. Dit kun je regelen door een mailtje te sturen naar: brchv@bertrand.nl met als onderwerp 'BRC skireis aanbetaling’. Vervolgens krijg je een mail terug met daarin de factuur die binnen twee weken voldaan moet worden. Let op! Als je de aanbetaling niet op tijd doet, heb je een grote kans om op de wachtlijst te komen en kun je hoogstwaarschijnlijk niet mee op de reis. Dus wil jij een plekje in de bus van de BRC skireis 2015? Dan moet je dit zo snel mogelijk regelen! 
4-havo en 5 atheneum

Schoolexamen maatschappijleer9-10-2014

H4 – schoolexamen maatschappijleer (A. Volkers en M. Olij) – dinsdag 28 oktober – 3e uur

A5a – A5b – A5c – maandag 3 november – 3e uur – SE-Maatschappijleer
BRC

Het KUN toernooi te Nijmegen, vrijdag 26 september, verslag van dhr. Klijn3-10-2014

“We horen bij die ouwe”, riep Tom door de stiltecoupé tegen de conductrice die de kaartjes kwam controleren. Het beloofde een bijzonder dagje te worden.

Iedereen begon vol goede moed over de wedstrijd, maar aan het einde van de dag was de strijdlust verdwenen. De 77e plek was niet helemaal waarop ze gehoopt hadden.

Na een verbeten strijd heeft het Stedelijk Gymnasium uit Nijmegen weer gewonnen. Tom vraagt zich af of dit door wiskundig inzicht komt of door een hele goede voorbereiding.

Ondanks het verlies was de dag zeer geslaagd. De lunch was uitstekend verzorgd en er waren tijdens de middagpauze veel activiteiten waar je aan mee kon doen.

Tijdens de middagwedstrijd (de Sum of Us) zijn ze helaas te voorzichtig geweest. Met iets meer durf hadden ze 150 punten meer kunnen hebben, een virtuele 40e plaats dus.

Laten we het daar maar op houden.
BRC

De leerlingenraad vroeg...25-9-2014

Vanuit de leerlingenraad is de vraag gekomen om op de website een artikel te plaatsen over de e-mailadressen.  Er is verwarring onder de leerling over e-mails van docenten/leerlingen naar Magister en Schoolmail.

Welnu: leerlingen hebben van schoolwege twee e-mailmogelijkheden. Docenten zelfs drie.

1. Binnen het programma Magister. Eerst aanmelden bij Magister, in menu naar ‘ELO’ gaan en dan op ‘Berichten’ klikken. De Magistermail werkt simpel, maar kan alleen binnen BRC worden gebruikt.

2. De schoolmail leerlingnummer@vozaanstad.nl . Het makkelijkst te openen via de BRC-site. Aanmelden en dan in menu ‘leerlingen’ aanklikken en vervolgens ‘Schoolmail gebruiken’. Je komt dan in Outlook, maar er zit veel meer aan vast. Je kunt in de cloud (Onedrive) voor 1 TB opslaan, je kunt bestanden delen, je hebt alle Officeproducten online tot je beschikking. Het wachtwoord dat bij dit e-mailadres hoort, is hetzelfde als jouw wachtwoord van de BRC-site.

3. Docenten hebben verder nog e-mail met het gedateerde a.xyz@bertrand.nl.

 

 

Welke mail moet je nu gebruiken? Dat overleg je met je docent om misverstanden te voorkomen. Maar beter is gewoon allebei even te checken. Nerds lussen gewoon hun mail door, zodat ze maar op een plek hoeven te kijken.
BRC

In de herhaling; gratis Office 2013 voor leerlingen24-6-2014
Iedere leerling binnen de OVO-Zaanstad organisatie heeft een school e-mail adres.  Dit is het leerlingnummer@vozaanstad.nl (bijvoorbeeld 9412345@vozaanstad.nl). Sinds kort heeft Microsoft het Student Advantage ingesteld. Dit houdt in dat leerlingen (niet het personeel!) gratis Microsoft Office 2013 Professional kunnen downloaden op 5 devices (Pc of tablet). Dit gaat zo: ga met een webbrowser (Internet Explorer of Firefox of Google Chrome etc.) naar http://365.vozaanstad.nl. Log in met leerling nummer en je wachtwoord.
Lees meer....
 
De meest gestelde vragen kun je hier lezen.Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl