Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Open huis20-12-2014
Open huis, maandag 26 januari 19.00 uur. Meer informatie bij 'groep 8 en 4 vmbo'.      Open huis, maandag 26 januari 19.00 uur. Meer informatie bij 'groep 8 en 4 vmbo'.      Open huis, maandag 26 januari 19.00 uur. Meer informatie bij 'groep 8 en 4 vmbo'      Open huis, maandag 26 januari 19.00 uur. Meer informatie bij 'groep 8 en 4 vmbo'.      BRC

Jeanne Rouwendaal in finale!19-12-2014

Natuurlijk zijn we trots op al onze leerlingen. Maar op Jeanne zijn we heel erg trots. Zij schreef: “Er kan weer gestemd worden, joepie! Als ik genoeg stemmen heb, kan ik de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland 2014 winnen. Mensen die in de zaal komen kijken, kunnen nog een keer stemmen en die stem telt 5x mee. De finale is 20 december in Paradiso, Amsterdam in de middag.”
BRC

Foto's van het galafeest examenleerlingen19-12-2014

Het galafeest, georganiseerd door Saskia & Larissa, was een groot succes. Goede muziek, prima mensen en dus een leuke sfeer. Er zijn veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Ze zijn met grote spoed op onze BRC-fotosite geplaatst, dus wellicht zit er ook een enkele minder geslaagde afbeelding tussen. Maar dan blijven er nog genoeg leuke plaatjes over. Kijk zelf maar!
BRC

Nieuwe foto's en filmpje17-12-2014

Hier de foto's van de midwinterloop op 6 december. De BSM-klas (bewegen, sport en maatschappij) heeft 7.6 km gelopen.

Ook is er een filmpje van de bootcamp van de eindexamenklassen. Dit doen de leerlingen in het kader van sportoriëntatie.
BRC

Indeling schoolexamen H5 en A6 - 12 t/m 21 januari 201516-12-2014
De indeling van het schoolexamen voor H5 en A6 van 12 januari t/m 21 januari 2015 vind je door hier te klikken.Groep 8

Open Huis en verdere informatie over aanmelden op het BRC15-12-2014

Voor informatie over het overstappen naar het BRC kun je veel vinden.

Voor de inschrijving kunt u informatie vinden in dit boekje (hier klikken).

Verder is er algemene informatie in gids 'De overstap'. ( De gids kun je ook op deze manier bekijken.)

Een indruk van onze school kun je ook krijgen via dit filmpje.

Op onze school geven wij ook 'keuzelessen'. Door hier te klikken kan je op dit YouTube filmpje meer zien. Op deze site zelf vind je er alles over (hier klikken).

Verdere informatie:

Open huis (voor ouders en leerlingen:

26 jan 2015 - 19.00 uur

 

Open lesmiddag (voor leerlingen):

14 jan 2015 - 13.30 uur

 
BRC

BRC-televisie12-12-2014

Wat is BRC-televisie? Televisie over alles wat er op school gebeurt. Voor het maken van BRC-televisie is een reportageteam nodig. Wil jij bij ons team komen als presentator/presentatrice, cameraman/vrouw, geluidsman/vrouw, technicus/technica of video-editor/video-editrix?

Klik dan hier om naar de site te gaan voor meer informatie.BRC

Inschrijven 'Beroepen in de praktijk'9-12-2014

Op 29 januari 2015 wordt op de bovenbouw van het Bertrand Russell College een avond ‘Beroepen in de praktijk’ gehouden. Dit doen wij in samenwerking met de Rotary Club Krommenie/Wormerveer. Het doel van de avond is kennis maken met verschillende beroepen. Vanaf de derde klas en hoger ben je van harte welkom om te luisteren naar het verhaal van de verschillende sprekers. En neem vooral je ouders mee.  Er zijn drie voorlichtingsrondes van een half uur; de eerste ronde start om 19.30 uur. De laatste voorlichtingsronde eindigt om 21.30.

Meer informatie over deze avond kun je vinden op een speciaal voor deze avond gemaakte site. Hier kun je je tot uiterlijk 9 januari online inschrijven. 
Klas 3, 4, 5, 6

Opleidingenvoorlichting27-11-2014

Denken jullie aan het inleveren van de formulieren voor de opleidingenvoorlichting op het Zaanlands Lyceum en Pascal College?
BRC

Faalangstreductie27-11-2014

Binnenkort start de faalangstreductietraining voor leerlingen uit de vierde en vijfde klassen en voor examenleerlingen. Deze training is geschikt voor leerlingen die door hun faalangst niet op hun niveau presteren en/of zich regelmatig te onzeker voelen. Zij zien erg op tegen bv. toetsen, examens en presentaties. Ook kunnen leerlingen met faalangst last krijgen van allerlei lichamelijke klachten, zoals transpireren, hartkloppingen, hoofd- en buikpijn en slapeloosheid.

Denk je dat deze training wat voor jou is, kom dan even langs bij mevrouw Heine, zij kan je vertellen wat de training inhoudt en testen of je inderdaad last hebt van faalangst. Mevrouw Heine kun je vinden in de kamer bovenaan de trap op de bovenbouw.
4-havo

Voor 4havoleerlingen die van het vmbo zijn ingestroomd26-11-2014
In de Magistermail zit voor 4havoleerlingen  die zijn ingestroomd vanaf het vmbo een enquête. Daarmee hopen we te weten te komen hoe we de school voor jou en anderen die na jou instromen (je broertje of zusje bijvoorbeeld) nog beter kunnen maken. Je helpt enorm als je het even wilt invullen. De link vind je in je Magister-mail.BRC

De leerlingenraad vroeg...3-11-2014

Vanuit de leerlingenraad is de vraag gekomen om op de website een artikel te plaatsen over de e-mailadressen.  Er is verwarring onder de leerling over e-mails van docenten/leerlingen naar Magister en Schoolmail.

Welnu: leerlingen hebben van schoolwege twee e-mailmogelijkheden. Docenten zelfs drie.

1. Binnen het programma Magister. Eerst aanmelden bij Magister, in menu naar ‘ELO’ gaan en dan op ‘Berichten’ klikken. De Magistermail werkt simpel, maar kan alleen binnen BRC worden gebruikt.

2. De schoolmail leerlingnummer@vozaanstad.nl . Het makkelijkst te openen via de BRC-site. Aanmelden en dan in menu ‘leerlingen’ aanklikken en vervolgens ‘Schoolmail gebruiken’. Je komt dan in Outlook, maar er zit veel meer aan vast. Je kunt in de cloud (Onedrive) voor 1 TB opslaan, je kunt bestanden delen, je hebt alle Officeproducten online tot je beschikking. Het wachtwoord dat bij dit e-mailadres hoort, is hetzelfde als jouw wachtwoord van de BRC-site.

3. Docenten hebben verder nog e-mail met het gedateerde a.xyz@bertrand.nl.

 

 

Welke mail moet je nu gebruiken? Dat overleg je met je docent om misverstanden te voorkomen. Maar beter is gewoon allebei even te checken. Nerds lussen gewoon hun mail door, zodat ze maar op een plek hoeven te kijken.
BRC

Onderbouw Wiskunde Dag30-10-2014

Het BRC gaat woensdag 11 februari 2015 meedoen aan de Onderbouw Wiskunde Dag. De Onderbouw Wiskunde Dag is vergelijkbaar met de wiskunde Alympiade en de wiskunde B-dag voor de bovenbouw. De leerlingen werken in teams van 3 à 4 leerlingen gedurende een dag aan een 'grote' wiskundige (denk)opdracht waarin probleemoplossen centraal staat. Hier kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen.
BRC

Roosters alleen nog toegankelijk voor docenten en leerlingen28-10-2014
Vanwege bescherming van de privacy hebben we de roosters achter een wachtwoord gezet. Alleen leerlingen en docenten krijgen toegang tot de link naar roosters en monitoren.
 
Ouders kunnen natuurlijk nog altijd wel in Magister het rooster van hun kind zien.BRC

Skireis 20-27 februari 201510-10-2014

Dit jaar organiseren wij weer een skireis. Deze vindt plaats in de voorjaarsvakantie. Voor meer informatie over de skireis klik hier. Weet je al zeker dat je mee wilt met de BRC skireis van 2015? Meld je dan aan doormiddel van de aanbetaling. Dit kun je regelen door een mailtje te sturen naar: brchv@bertrand.nl met als onderwerp 'BRC skireis aanbetaling’. Vervolgens krijg je een mail terug met daarin de factuur die binnen twee weken voldaan moet worden. Let op! Als je de aanbetaling niet op tijd doet, heb je een grote kans om op de wachtlijst te komen en kun je hoogstwaarschijnlijk niet mee op de reis. Dus wil jij een plekje in de bus van de BRC skireis 2015? Dan moet je dit zo snel mogelijk regelen! 
Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl