Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Het BRC presenteert op 17, 18 en 19 februari: Arthur30-1-2015

In samenwerking met Theaterschool Theatermijn maken wij een splinternieuwe voorstelling over het leven van Koning Arthur, een mens met gevoelens en zwakke punten. Over het gevecht dat hij moest voeren om als koning gezien te worden. En wat moest hij daarvoor opofferen? Er gaan vele verhalen rond over koning Arthur, misschien wel de beroemdste koning die ooit geleefd heeft. Hij trok het zwaard uit de steen, wat geen enkele andere ridder lukte. Hij trouwde de door iedereen geliefde Guinevere en versloeg vele vijanden van zijn koninkrijk. Hij zat aan de beroemde ronde tafel met zijn ridders. Iedereen eerde hem om zijn eerlijkheid en rechtvaardigheid… Niet iedereen weet hoe moeilijk Arthur het heeft gehad als koning. Dat zijn liefde voor Guinevere niet zo vanzelfsprekend was, de ridders niet zo vredig aan de ronde tafel zaten als we denken en dat zijn rechtvaardigheid hem uiteindelijk de kop kostte. We spelen verhalen uit zijn jeugd, puberteit, zijn volwassen leven en zien hoe hij aan zijn einde kwam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Affiche van Jasmijn de Groot, H4b
BRC

Bekijk hier nog eens de beroepenavond30-1-2015

Stel je nu toch eens voor dat iemand anders voor jou gaat bepalen welke beroep je moet gaan

kiezen. Zou je dat willen…….?

Met deze vraag confronteerden we onze leerlingen.

Op 29 januari 2015 werd op de bovenbouw van het Bertrand Russell College een avond ‘Beroepen in de Praktijk’ gehouden. Dit in samenwerking met de Rotary Club Krommenie/Wormerveer.

Het doel van de avond was kennis te maken met verschillende beroepen. Vanaf de derde klas en hoger kwamen leerlingen met hun ouders om te luisteren naar het verhaal van de verschillende sprekers. Een indruk van deze geslaagde avond geeft dit filmpje.
BRC

Derde klassen gingen naar het Gemeente Museum28-1-2015
De derde klassen zijn voor het vak tekenen naar het Stedelijk Museum in Den Haag geweest. Een paar foto's staan op de site, Klik hier maar. BRC

De winnaars van de economiequiz op de Open Avond zijn bekend26-1-2015
Op de Open Avond zijn door heel veel slimmeriken de economiequiz gemaakt. Van de vier prijzen zijn er drie opgehaald. De Power bank is gewonnen door Tim, van obs De Meander, usb-stick door Nathalie Ooms van obs De Komeet, de bluetooth speakers door Jasper van obs Ayundo en de bluetooth selfie stick door Brian Gnade van icbs WormerWieken. Deze laatste prijs kan nog door Brian worden opgehaald bij de administratie van de school, Erasmusstraat 1.Groep 8

Informatie over aanmelden op het BRC25-1-2015

Het was weer gezellig druk op  de Open Avond, maandag 26 januari j.l.

 

Voor informatie over het overstappen naar het BRC kun je veel vinden.

Voor de inschrijving kunt u informatie vinden in dit boekje (hier klikken).

Verder is er algemene informatie in gids 'De overstap'. ( De gids kun je ook op deze manier bekijken.)

Een indruk van onze school kun je ook krijgen via dit filmpje.

Op onze school geven wij ook 'keuzelessen'. Door hier te klikken kan je op dit YouTube filmpje meer zien. Op deze site zelf vind je er alles over (hier klikken).
BRC

Biologie-olympiade23-1-2015

Voor het vak biologie doen wij als school mee aan de Biologie Olympiade Junior op dinsdag 3 februari a.s. Door dit evenement is het voor de docenten biologie leuk en nuttig om geïnteresseerde leerlingen wat meer diepgang te laten ervaren in het vak biologie. Bovendien zal vooral de verscheidenheid van de opdrachten een leuke afwisseling zijn. Er worden geen cijfers gegeven voor de toets. Wel worden de tien best gemaakte toetsen opgestuurd naar de organisatie, waarna er kans is op deelname aan de tweede ronde die wordt afgenomen in Burgers’ Zoo in Arnhem. Meer informatie over de Biologie Olympiade Junior is te vinden op http://www.biologieolympiade.nl/
BRC

We gaan weer schaatsen22-1-2015

Vrijdagmiddag 6 februari vertrekken we om 15.00 naar ijsbaan De Meent en we zijn rond 17.45 weer terug op school.
BRC

De theaterclub gaat van start21-1-2015

De eerste activiteit van de theaterclub is een workshop van de theatermakers Maas. Dezelfde mensen die de voorstelling geven waar we op donderdag 12 februari naar toe gaan, de voorstelling “Voorjaarsoffer” van Maas. De workshop wordt gegeven op dinsdag 27 januari a.s. op school in het onderbouw gebouw. De workshop is van 15.10-16.50 uur. Het lokaal wordt nog bekend gemaakt.
BRC

Nieuwe foto's en filmpje17-12-2014

Hier de foto's van de midwinterloop op 6 december. De BSM-klas (bewegen, sport en maatschappij) heeft 7.6 km gelopen.

Ook is er een filmpje van de bootcamp van de eindexamenklassen. Dit doen de leerlingen in het kader van sportoriëntatie.
BRC

Onderbouw Wiskunde Dag30-10-2014

Het BRC gaat woensdag 11 februari 2015 meedoen aan de Onderbouw Wiskunde Dag. De Onderbouw Wiskunde Dag is vergelijkbaar met de wiskunde Alympiade en de wiskunde B-dag voor de bovenbouw. De leerlingen werken in teams van 3 à 4 leerlingen gedurende een dag aan een 'grote' wiskundige (denk)opdracht waarin probleemoplossen centraal staat. Hier kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen.
Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl