Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Lang en gelukkig met de Theaterclub19-4-2014

Met de theaterclub gaan de leerlingen naar de voorstelling Lang en Gelukkig door Ro Theater in het Zaantheater te Zaandam. De voorstelling is op zaterdag 19 april en begint om 19.00 uur.

Lang en Gelukkig is een sprankelende revue, een verzameling van klassieke sprookjes en een parade aan bekende sprookjesfiguren. Maar niets is wat het lijkt. Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzussen Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met magoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal.Het publiek in de zaal hoeft allesbehalve stil te zijn: jong én oud mag meezingen, de helden op het toneel waarschuwen voor dreigend gevaar ("Kijk uit, achter je!") of eindeloos kibbelen met gemene snoodaards... Er is ook een klein rolletje voor een aantal leerlingen van Dans! Zaanstad. De originele cast met o.a. Arjan Ederveen, Gijs Naber en Remco Vrijdag, vertelt het verhaal van Assepoester, maar dan nét even anders. Een warme lappendeken van slapstick, conference, sing-a-long en magische transformaties!
4havo en 5atheneum

Profielwerkstukkenmarkt19-4-2014

De voorbereiding van de profielwerkstukken voor het volgend jaar is alweer begonnen. 4havo heeft afgelopen dinsdag de voorlichting gehad en 5atheneum krijgt deze op dinsdag 22 april a.s. om 14.00 uur. Dan ook begint de profielwerkstukkenmarkt met presentaties van de beste werkstukken van dit jaar. Om 14.15 uur kunnen dan de leerlingen van 5atheneum aanschuiven op de markt.

 

Vanaf dinsdag moeten leerlingen zich inschrijven op deze site. Daar vullen ze in welke werkstukken ze hebben bezocht, voor welk vak ze een profielwerkstuk willen maken en eventueel de hoofdvraag en hypothese die ze hebben bedacht. Deze start telt al mee voor de latere beoordeling.
5atheneum

Arabella19-4-2014

In het kader van het vak CKV organiseren we dit schooljaar voor de leerlingen van 5atheneum een bezoek aan het theater. De leerlingen hebben daarbij een keuze gehad uit drie voorstellingen. Een deel heeft gekozen voor de voorstelling Arabella in het Muziektheater in Amsterdam. De voorstelling is op woensdag 23 april a.s.

 

Voorafgaand aan de voorstelling nemen de leerlingen deel aan een workshop en krijgen zij een rondleiding door het Muziektheater. De workshop start om 14.15 uur en duurt tot 17.10 uur.

Arabella is vrolijk muziektheater, in de trant van het meer bekende Der Rosenkavalier. Geldwolven worden in hun hemd gezet, de ware liefde overwint aan het eind. Het verhaal zou in een Hollywood-musical niet misstaan, toch is het een echte opera. Strauss schreef prachtige zanglijnen en een kleurige orkestpartij. Beide elementen ondersteunen de gebeurtenissen. Romantiek en humor zijn mooi in evenwicht, het melancholieke staat tegenover het uitbundige.4atheneum

Foam19-4-2014

In het kader van het vak CKV brengen alle leerlingen van 4atheneum een bezoek aan het fotografiemuseum (FOAM) in Amsterdam. Dit museumbezoek is een van de vier culturele activiteiten die de leerling bij het vak ckv meemaakt. Er is gekozen voor een bezoek aan het Foam om de leerlingen de kans te geven zich in de les verder te verdiepen in de behandelde onderwerpen.

De leerlingen krijgen in Amsterdam vanaf het Centraal Station tot aan het museum een foto-opdracht. Vervolgens krijgen zij in het museum een rondleiding en een workshop. De opgedane kennis zullen we op school weer toepassen in de periodeopdracht. Voor de leerlingen van Ba4b is het bezoek op donderdag 15 mei a.s. gepland. Vertrek om 11.00 uur vanaf station Krommenie-Assendelft. De verwachting is dat ze rond 16.00 uur weer terug zijn op school.
4havo en 4atheneum

Apies kijken. Of giraffes...19-4-2014

De sectie biologie organiseert op donderdag 24 april a.s. een excursie naar Artis voor de leerlingen van 4havo en 4atheneum met biologie in hun profiel. In Artis doen de leerlingen ecologische- en gedragsonderzoekjes.

Voor de leerlingen van 4havo is het de laatste oefening voor hun praktische opdracht. Het verslag wordt wel beoordeeld met een cijfer. Voor de leerlingen van 4atheneum is dit een practicum waarvan het resultaat zal meetellen voor hun overgang. Iedere leerling is verplicht deel te nemen aan deze excursie.

De leerlingen worden die dag om 8.45 uur op school verwacht voor de laatste instructies en het uitdelen van de materialen. We gaan gezamenlijk met de bus vanaf school richting Artis.

De verwachting is dat we rond 15.00 uur weer gezamenlijk richting school gaan, onder het motto Samen Uit, Samen Thuis. Het is niet toegestaan dat leerlingen eerder weggaan of langer blijven.A2f

Girlsday19-4-2014

Onze school doet al enkele jaren mee in een netwerk van scholen dat zich met steun van de overheid tot doel heeft gesteld meer meisjes enthousiast te maken voor een school- en beroepskeuze in een technische richting. Wij vinden het dan ook heel belangrijk en heel interessant, dat onze school is uitgenodigd deel te nemen aan één van de activiteiten die speciaal voor meisjes wordt georganiseerd: Girlsday.Girslday is een initiatief van VHTO (Vrouwen Hoger Technisch Onderwijs) om meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek, en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats, voor dit jaar op donderdag 24 april a.s. Een groot aantal bèta/technische bedrijven en onderwijsinstellingen openen op deze dag hun deuren voor duizenden meisjes. De meisjes worden uitgenodigd deel te nemen aan interessante activiteiten en maken kennis met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Onze school is uitgenodigd voor de Kickoff bij IBM. Bij IBM mogen de leerlingen twee workshops doen:

  • Smilez (hoe komen briefkaarten tot leven met je smartphone) en
  • Robots programmeren (hoe kan jij een robot programmeren).

 

De leerlingen verzamelen op donderdag 24 april a.s. om 08.00 uur bij de kluisjes op de Onderbouw, waarna de bus om 08.15 uur vertrekt. De verwachting is dat we rond 13.30 uur weer terug zijn op school.
BRC

Indeling fotograaf woensdag 23 en donderdag 24 april14-4-2014
Klik hier om de AANGEPASTE indeling te zien van de schoolfotograaf op woensdag 23 en donderdag 24 april.
 
Trek je vrolijkste kleren aan en neem een zonnig gezicht mee!BRC

Veel nieuwe foto's10-4-2014
Op de fotosite van ons BRC zijn weer nieuwe foto's te zien. Bijvoorbeeld van de Ieperreis van 4atheneum, maar ook van andere excursies in de activiteitenweek. En nu ook van de Ardennenreis met meer dan 260 foto's! Ga maar eens kijken!Examenleerlingen

Over de examens8-4-2014

Het Centraal Examen (CE) staat voor de deur.

Na de herkansingen zijn er geen facultatieve lessen. Tot aan de meivakantie hebben de leerlingen van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 april verplicht les volgens het rooster. Tijdens de lessen worden de leerlingen verder begeleid, voorbereid en getraind op het maken van de schriftelijke examens in mei en worden de puntjes op de i gezet.

De inhoud van deze lessen zal uit verschillende onderdelen bestaan:

  • Bespreken van de in de activiteitenweek gemaakte oefenexamens.
  • Bespreking van de valkuilen in de in de activiteitenweek gemaakte examens.
  • Tips voor het maken van de examens die komen gaan.
  • Bespreken van zaken die door leerlingen worden/zijn aangedragen.
  • Behandelen van lastige onderwerpen.
  • Individuele aandacht voor leerlingen met vragen. Lees meerBRC

Aftermovie BRC skireis8-4-2014
Hier is ie dan, de aftermovie van Cor Woudt en Tim Dekker. Ze hebben een impressie op Youtube gezet. Zij schreven: "Wij hebben erg genoten, hopelijk jullie ook. Konden we nog maar een weekje gaan..."BRC

Ardennenfilm met de helmcam7-4-2014
Er is een tweede filmpje gemaakt, nu met een helmcam. Het is alsof we er zelf bij zijn. Geniet mee, fiets met duizelingwekkende vaart over de kasseien en klim mee tot grote hoogten. Dit filmisch verslag van de Ardennenreis mag er ook wezen. Ook kunnen we nog steeds onze helden van het BRC op hun best aan het werk zien in het vorige filmpje.BRC

Nog meer foto's Berlijnreis31-3-2014
Van de Berlijnreis is hier al een filmpje te zien. Dhr. Müller -wie anders?- heeft weer een leuk verslagje van deze geslaagde reis gemaakt.
 
Ook zijn een boel foto's al naar onze site gestuurd. Klik hier om de foto's van de Berlijnreis op ons BRC-fotoalbum te kunnen zien.BRC

Theaterschool Theatermijn nu ook in Krommenie12-3-2014

De theaterschool laat ons weten:

We zijn trots, blij, vrolijk, tevreden dat wij nu in samenwerking met het Bertrand Russell College een nieuwe locatie erbij hebben in Zaanstad om onze theaterlessen bereikbaar te maken voor iedereen.

Vanaf 21 maart beginnen wij met twee nieuwe theaterklassen in Krommenie.

Schrijf je snel in via info@theatermijn.nl

Meer weten? Lees hier ....

We
BRC

Office 2013 professional gratis voor leerlingen7-3-2014
Iedere leerling binnen de OVO-Zaanstad organisatie heeft een school e-mail adres.
Sinds kort heeft Microsoft het Student Advantage ingesteld.
Dit houdt in dat leerlingen (niet het personeel!) gratis Microsoft Office 2013 Professional kunnen downloaden op 5 devices (Pc of tablet).
Dit gaat zo:
Ga met een webbrowser (Internet Explorer of Firefox of Google Chrome etc.) naar http://365.vozaanstad.nl .
Log in met leerling nummer en je wachtwoord(het zelfde als dat wat gebruikt wordt voor de leerling inlog in Magister). Nu wordt Outlook web geopend.
Lees meer...
Vragen? Kijk eens op deze FAQ...BRC

WIJZIGING DATA TWEEDE TIJDVAK CENTRAAL SCHRIFTELIJK EXAMEN17-2-2014

In het jaarrooster staat het tweede tijdvak van het Centraal Schriftelijk Examen gepland op maandag 16 en dinsdag 17 juni a.s., dit moet echter zijn dinsdag 17 en woensdag 18 juni 2014.
Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl