Welkom op de site van het Bertrand Russell College, school voor HAVO en Atheneum in Krommenie

BRC

Lipdub, foto's, houd dit artikeltje in de gaten. Er komen steeds meer toevoegingen30-3-2015
Tijdens de activiteitenweek is er weer van alles beleefd. Zo kun je dit leuke Lipdubje zien als je hier  klikt.
 
Van de keuzelessen is bijvoorbeeld dit YouTube-filmpje te zien van de EHBO.
 
Ook zijn er op de fotosite van het BRC foto's te zien van klas2, die naar het CoBramuseum gingen.BRC

Filmpje Berlijnreis28-3-2015
Van de Berlijnreis is weer een leuk filmpje gemaakt door wie-anders-dan-dhr. Müller. Om te kijken, klik hier.
 
Berlijngangers, vergeten jullie niet jullie bijdrage voor de fotowedstrijd in te leveren? Dat kan nog tot aanstaande woensdag. Er zijn mooie prijzen te winnen!
 BRC

Woensdag 8 april naar Fitland met 5atheneum27-3-2015

Voor de lessen Lichamelijke Opvoeding hebben wij voor de leerlingen van

5atheneum een sportmiddag georganiseerd op woensdag 8 april a.s. in sportpark Fitland in Broek op Langedijk. We vertrekken om 12.15 uur met de bus vanaf school en de verwachting is dat we rond 16.15 uur weer terug zijn. De leerlingen kunnen hun sportkleding meenemen. Zij kunnen zich bij het sportpark omkleden. Verder is het aan te raden om zelf wat drinken mee te nemen.
BRC

Naar het Rijksmuseum met 4atheneum- en 4havo-tekenen27-3-2015

Voor het vak tekenen organiseren wij voor de leerlingen van 4havo en 4atheneum een excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam op vrijdag 10 april a.s. In aansluiting op de theorielessen op school maken de leerlingen kennis met kunst uit de Gouden Eeuw. We beginnen met een rondgang door het museum. We bespreken in groepjes van tien leerlingen een paar werken uit de collectie. Een aantal van deze werken is al in de les behandeld. De lesstof in periode 4 gaat over de Gouden Eeuw. Hierna blijft er nog voldoende tijd over om rond te dwalen in dit schitterend gerenoveerde museum. We vertrekken om 08.20 uur met de bus vanaf school naar Amsterdam. Naar verwachting zijn we omstreeks 13.45 uur weer terug bij school. Let op: het 5e (en eventueel 6e ) uur gaat gewoon door!
BRC

Open Podium 10 april27-3-2015

Graag nodigen wij jullie uit voor het Open Podium op vrijdag 10 april a.s. in de BRC Onderbouw. De zaal gaat om 19.00 uur open en de voorstelling zal om 19.30 uur beginnen. Het Open Podium is hét jaarlijkse hoogtepunt voor het muzikaal talent van het BRC. Klassiek, pop, jazz, dans en zang worden door de leerlingen op het podium opgevoerd; dit alles onder leiding van onze muziekdocente Carla van Ginkel. Kortom, jullie kunnen deze avond volop genieten van een wervelende show en we begroeten jullie allen dan ook graag op 10 april!
BRC

Met 5atheneum naar MacBeth27-3-2015

Bij het vak CKV organiseren we dit schooljaar voor de leerlingen van 5atheneum een bezoek aan het theater. De leerlingen hebben daarbij een keuze uit drie voorstellingen. Een deel heeft gekozen voor de voorstelling “Macbeth” door de Nationale Opera bij de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. De voorstelling is op donderdag 9 april a.s. Voorafgaand aan de voorstelling nemen de leerlingen deel aan een workshop en krijgen zij een rondleiding. Tijdens de workshop is het prettig om een sportbroek te dragen. Tijdens de voorstelling is het leuk om er een beetje netjes uit te zien. Er is na de workshop gelegenheid om je om te kleden.

Macbeth

In Giuseppe Verdi’s ‘Schotse’ opera Macbeth zit geen romantisch liefdesverhaal, zoals in de meeste opera’s: hier draait alles om het verkrijgen van de hoogste macht. Opgezweept door zijn duivelse echtgenote gaat de ambitieuze titelheld over lijken om koning te worden.

Verdi was een groot bewonderaar van Shakespeare. Macbeth was het eerste van diens toneelstukken dat de componistop muziek zette. We hebben hier te maken met een nieuwe Verdi, die klankschoonheid minder belangrijk vindt dan inleving en expressie. Verdi heeft duidelijk genoten van het componeren van bovennatuurlijke scènes, zoals die van de heksen, de verschijningen van de koningen en de geest van Banco.
BRC

Molière's De Vrek27-3-2015

In het kader van het vak Frans en literatuur in de 17e eeuw gaan we met de leerlingen van 4-havo en 4-vwo naar de voorstelling De Vrek van Molière in de kleine zaal in het Zaantheater op donderdag 9 april a.s. De voorstelling begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur, zonder pauze. Het bezoek aan de voorstelling is een verplicht onderdeel van het lesprogramma. De leerlingen gaan op eigen gelegenheid naar het Zaantheater in Zaandam. We verzamelen ons dan in de hal van het Zaantheater, waar de leerlingen van de begeleiding een entreekaartje krijgen.

De Vrek, Molière

Het nieuwe stuk wordt de karakterkomedie van het jaar genoemd, met een volledige zwarte cast. De Volkskrant heeft nu al enthousiaste berichten. Zo doorbreekt deze voorstelling niet alleen het clichébeeld van een klassiek stuk, maar ook het cliché van dé Surinamer of dé Antilliaan. Wat overblijft is een productie dat laat zien hoe De Vrek eruit zou zien als de schrijver Molière nú geleefd zou hebben. De acteurs in het toneelstuk zijn niet de minsten! Als bezoeker wordt het een feest van herkenning!

Waar gaat het over? In deze karakterkomedie van de Franse schrijver Molière zien we hoe een man zijn menselijkheid verliest omdat hij de munt verkiest boven zijn zoon. De enige liefde die hij voelt is zijn liefde voor geld. Hij is rijk en lijkt succesvol, maar eindigt in eenzaamheid. Het stuk (bekend als boek onder eindexamenleerlingen Frans) is vanaf zijn eerste uitvoering, zo’n 350 jaar geleden, populair geweest. Juist door de grappen. Regisseur Hans van Hechten maakt hier een eigentijdse toneeluitvoering van.
BRC

Gids Romereis voor achterblijvers22-3-2015

Voor de achteromkijkers is hier de gids te bewonderen. Zo krijg je een mooie herinnering van deze excursie.
BRC

Schoolexamens H5 en A614-3-2015
indeling van de mondelingen voor H5 en A6 is klaar. Klik in onderstaande vak om het bestand te openen.
Havo
Atheneum
 
Voor de schriftelijke schoolexamens kan je voor
havo hier klikken, voor
atheneum hier klikken.BRC

BRC-tv nodigt je uit5-3-2015

BRC-tv nodigt je uit…

Klik hier om de uitnodiging te bekijken.
Nieuw artikel maken
Naar het nieuwsarchief
 
  webdesign vos-ontwerpbureau.nl