Nieuws

 

Nieuwe e-mailadressen

Ouderraad: ouderraad@praktijkschooldebrug.nl

 

 

Periodeplanning t/m de meivakantie

 

Dinsdag 20 mei
Burenlunch/ horeca examen
Donderdag 22 mei
Dagtocht

 

Donderdag 29
en vrijdag 30 mei
Hemelvaart
5, 6, 11, 12 en 13 juni
Examengesprekken pro-diploma
Maandag 9 juni
2e Pinksterdag Iedereen vrij
Woensdag 18 juni
POVO-ochtend/ Sportdag onderbouw
Donderdag 19 juni
Afscheid schoolverlaters/ diploma uitreiking
23 t/m 27 juni
Schoolreizen/ projectweek
Dinsdag 1 juli
Mentordag
Woensdag 2 juli
Zwemmen, disco avond,
daarna leerlingen vrij tot 18 augustus

  

Familiedag PBG

Op maandag 19 mei hield de Groengroep s 'middags een familiedag. Er kwamen zo'n 6 familieleden naar school. Ze werden hartelijk ontvangen met koffie en koek. Daarna kregen ze uitleg van machines en werkwijzes en werd er nog een rondje in en rond de school gedaan. Voor herhaling vatbaar!

 

 

Horeca-examen

Dinsdag 20 mei was het Horeca-examen. Er waren 15 mensen uit de buurt en/of familieleden uitgenodigd voor de lunch. De leerlingen hadden veel zenuwen van te voren maar de lunch was zeer geslaagd. Na afloop hielden een paar leerlingen uit 1B voor een aantal belangstellenden nog een rondleiding oor de school.

 

 

Konijn vermist

Op dinsdag 20 mei was er een baby-konijn verdwenen. Met de halve school zijn we gaan zoeken. Rond 12 uur, toen we het eigenlijk al hadden opgegeven en nog een papier in de buurt aan het verspreiden waren met: konijn vermist!!! bleek dat het konijntje gevonden was achter de Schoolkade. We hebben deze mensen bedankt met een bosje bloemen. De leerling die hem die middag mee naar huis zou nemen, was natuurlijk ontzettend blij. Dat waren we trouwens allemaal.

Helaas was de vreugde van korte duur. Het konijntje is die avond overleden. Waarschijnlijk toch gebeten door een hond of kat, of door de stress van het avontuur. Hij is thuis begraven.

 

 

Wedstrijd moestuin

In de week van 16 tot en met 20 juni worden de moestuintjes door een jury beoordeeld. De leerlingen zijn in alle Groenlessen en pauzes druk bezig om hun tuin zo mooi mogelijk te maken. Het onkruid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Als prijs wordt er een wisselbeker uitgereikt en krijgen de winnaars ook een persoonlijk aandenken.

 

                           

 

 

Voetbaltoernooi

Vrijdag 23 mei hadden we een groots voetbal-toernooi in het sportcentrum van het Trias. De Onderbouw, klas 1 en 2 streden tegen elkaar en de Bovenbouw met klas 3. Er werd door de meesten zeer sportief gevoetbald en het niveau was uitstekend. Van de Onderbouw was klas 2C kampioen geworden, van de Bovenbouw 3A. Van harte gefeliciteerd!!!

 

 

 

 

 

Hangplek 

Op 22 mei, toen er veel leerlingen mee waren naar de Efteling, werd de overkapping van de hangplek eindelijk gerealiseerd. De uitvoerende mannen begonnen al vroeg en rond 2 uur was het hele karwei geklaard. Een prachtig afdak bepaald nu de entree van onze school en kunnen de 'hangers" droog zitten.

 

 

 

 

Als u een laag inkomen heeft is dit voor u van belang !  lees verder...

 

 

 


  webdesign vos-ontwerpbureau.nl